Livestream: BEAT Plastic Waste: Eindvoorstelling, lezing en concert

Dompel je onder in een fantasiewereld bezaaid met plastic, prachtige muziek, videoprojecties, een collectief kunstwerk en ontdek meer over plastic afval. Geniet vanuit thuis van dit bijzondere project!

Het publiek komt Podium10 binnen en wordt geconfronteerd met plastic afval. Op de plek van het concert is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld zo lijkt het. Het is een fantasiewereld bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap. In dit landschap bespelen twee percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is enigszins vervreemdend maar zeer ritmisch en hypnotiserend. Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D totaalbeeld. Spelers: Rogier De Nijs en Sjaak van Dam

Lezing
De lezing wordt verzorgd door prof.dr. Ad Ragas. De lezing heeft de titel ‘Plastic Fantastic?’. Tijdens zijn presentatie zal Ad Ragas een indruk geven van de omvang van het plastic probleem, de onderliggende oorzaken, de gevolgen en mogelijke oplossingsrichtingen. Prof. dr. Ad Ragas is universitair hoofddocent Milieukunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Geniet mee
Voor jeugd vanaf 12 jaar en volwassenen. Meekijken is gratis en kan via deze link.

BEAT Plastic Waste
BEAT Plastic Waste in de Bibliotheek is een project van Rogier De Nijs in samenwerking met diverse bibliotheken. Met dit project verzet drummer Rogier De Nijs zich op artistieke wijze tegen de vervuiling door plastic afval. Tijdens BEAT Plastic Waste zijn er workshops, lezingen, videopresentaties en optredens. Voor meer informatie zie ook: www.beatplasticwaste.com.

Bibliotheek De Kempen organiseert rondom dit project nog meer activiteiten, zoals de workshop Red de oceaan met algoritmes voor kinderen en diverse lezingen rondom het thema duurzaamheid.

Ticketprijs

Datum

Doors Open

Doors Closed